TUGA Udes kod Požarevca

Deda Dragutin očajan: Preminuo i drugi sinčić blizanac, žrtva stravične nesreće Automobil kojim je upravljao Adem S., zbog za sada nepoznatih razloga, udario je straga u Citroen u kome su se nalazili Pešići


Deda Dragutin očajan: Preminuo i drugi sinčić blizanac, žrtva stravične nesreće

Kuća Pešića od danas je zauvijek zavijena u crno. Jedini preživjeli iz jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac, osmogodišnji mališan i drugi sinčić blizanac za čiji su se život ljekari lavovski borili poslije pogibije njegovog oca Aleksandra, bake Stanice i brata blizanca (8), izdahnuo je danas u bolnici i pored svih napora da mu spase život i makar njega održe u životu majci i djedu Dragutinu Pešiću iz Kragujevca. 

Podsjetimo, otac Aleksandar je, i ne sluteći da ide na put bez povratka, sa sinovima blizancima i majkom, krenuo na Srebreno jezero, gdje je trebalo da provedu nekoliko dana na odmoru. Aleksandrovi sinovi živjeli su kod svoje majke, od koje se on razveo prije nekoliko godina, a ljetni raspust trebalo je da provedu kod oca, objavile su "Novosti".

Do stravičnog udesa došlo je u subotu u prijepodnevnim satima nešto poslije 10 sati kod mjesta Mihajlovac, u blizini isključenja za Požarevac. Automobil kojim je upravljao Adem S., zbog za sada nepoznatih razloga, udario je straga u Citroen u kome su se nalazili Pešići. 

- Od siline udarca, Citroen se nekoliko puta prevrnuo i izletio s druma. Zaustavio se poslije stotinjak metara kraj puta. Na mjestu su poginuli Aleksandar, koji je upravljao vozilom, i njegova majka Stanica, koja se nalazila na suvozačevom sjedištu - naveli su istražni organi.

Kako je potvrdio direktor smederevske Opće bolnice, dr. Nenad Đorđević, jedan od dječaka odmah je prebačen u smederevsku bolnicu, ali je podlegao povredama na putu do te zdravstvene ustanove. Drugo dijete je bilo zbrinuto u Smederevu s teškim povredama i reanimirano.

- Dječak je imao povrede grudnog koša, frakturu lobanje i, nakon reanimacije, upućen je u Beograd - naveo je dr. Đorđević.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH