AKTIVNOSTI Sajam rukotvorina i umjetničkih radova kreativaca

U Zenici održan "Može bazar" Na dvadesetak štandova zainteresirani su mogli kupiti nakit, torbe, ukrasne kutije i vaze te mnoge druge sitnice


U prostoru bašte Udruženja „Naš most“ i dijelu ulice Maršala Tita održan je "Može bazar", na kojem su svoje rukotvorine i umjetničke radove predstavili brojni kreativci iz centralne Bosne. 

Na dvadesetak štandova zainteresirani su mogli kupiti nakit, torbe, ukrasne kutije i vaze te mnoge druge sitnice.

- Danas sam sugrađanima predstavila nakit od poludragog kamenja koji radim već duži period. Ovaj materijal je vrlo teško nabaviti. Nakit daje određenu energiju i postoji prilično veliko interesiranje osoba svih životnih dobi - rekla je Lejla Pejić.

Uspjeh prethodnog bazara koji je održan u junu, ukazao je na veliki interes javnosti, ali i autora, pa će se u budućnosti slična aktivnost organizirati svake prve subote u mjesecu.

- Na ovom sajmu imamo veći asortiman u odnosu na prošli, sad izlažemo i ručno vezene peškire, goblene, heklane stolnjake - rekla je Fadila Hasanica iz Kluba žena Mjesne zajednice Novo Radakovo te je dodala da je kod ovih okupljanja prioritet druženje.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH